◄ Terug naar het overzicht

Aantrekkelijke factoren voor de werknemer van de toekomst

Vandaag staat de derde publicatie van het onderzoek dat WIBA IT heeft uitgevoerd naar de markt van externe ICT specialisten centraal. Deze publicatie gaat over de factoren die de werknemer van de toekomst interesseren. Welke factoren zijn volgens de ICT managers minder van belang en welke factoren zijn een absolute must voor deze werknemer?
 

De belangrijkste factoren die aantrekkelijk blijken voor externe ICT werknemers in de toekomst

Uit het onderzoek is gebleken dat één pijler van cruciaal belang is voor de werknemer van de toekomst. Maar liefst 74 respondenten hebben aangegeven dat de inhoud van het werk belangrijk is om werknemers aan te trekken. Dit is verklaarbaar als men kijkt naar de externe ICT markt. Er zijn veel uitdagende opdrachten beschikbaar die  snel vervuld worden als de inhoud van het werk op een niveau is die strookt met de wensen van de externe ICT specialist.

Een goede balans tussen privé en werk is ook van belang, alleen in mindere mate (9 respondenten). Daaropvolgend komt zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van de externe ICT specialist (4 respondenten). De minst cruciale factoren zijn aansprekende producten en/of diensten (2 respondenten) en een goed salaris met daarbij behorende secundaire arbeidsvoorwaarden (1 respondent).

Week 3 factoren
 

Conclusie

Als men kijkt naar de uitkomsten van deze publicatie is er een duidelijke trend zichtbaar. Er kan geconcludeerd worden dat men eerder kiest voor (zelf)ontwikkeling en plezier in het werk dan voor een goed salaris met daarbij zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Deze waarneming komt ook duidelijk naar voren in de Piramide van Maslov waar zelfontplooiing de voorkeur geniet boven de primaire behoeften van een mens. Inspelen op deze trend is dan ook aan te raden om de werknemer van de toekomst vast te houden en/of aan te trekken binnen de organisatie.

aa