◄ Terug naar het overzicht
Solliciteer met CV  

Marketing Medewerker (Bijbaan)

Introductie

Ben jij een ambitieuze student die via verschillende bijbanen al wat communicatie ervaring heeft opgedaan? Wil jij nu al een stap vooruit zetten in je carrière en de B2B Marketing kant op? Lig je daarnaast op schema om begin 2019 te gaan afstuderen? Dan hebben wij een unieke kans voor je!

Wie zijn wij?
WIBA IT is een onafhankelijke intermediair voor de inhuur van externe IT specialisten. WIBA IT staat voor kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid. Met een team van elf man doen wij ons uiterste best om elke dag weer de klant én de interim IT Specialist aan elkaar te koppelen. Onze opdrachtgevers zijn heel divers, zo bemiddelen wij bij MKB organisaties, multinationals, grote spelers in de finance sector en nog veel meer interessante opdrachtgevers. Je leest meer over de organisatie op deze pagina!

Marketing bij WIBA IT
Gedurende twee jaar is Marketing bij WIBA IT een grote rol gaan spelen. Omdat de organisatie stevig blijft groeien is het van belang dat onze klanten, partners en kandidaten op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen die we kunnen bieden met WIBA IT. Marketing zetten wij namelijk in om onze kandidaten aan te trekken, klanten te werven en partners te binden. Als Marketeer speel je dus een cruciale rol binnen onze bedrijfsvoering. Zo zijn wij recent gestart met het verbeteren van onze Candidate Journey door een nieuwe website te ontwikkelen en interne trainingen te geven aan onze collega’s. Zo kunnen zij de kandidaten elke dag een beetje beter kunnen bedienen. Dat wij onze collega’s trainen valt mooi samen met Employee Branding. Binnen de organisatie vinden wij het namelijk belangrijk dat iedereen plezier heeft in zijn/haar werk en dat het leuk en gezellig is op kantoor. Ook buiten werktijd doen we graag wat met het hele team. Zo organiseren wij eens per jaar een teamuitje in het buitenland (Manchester, Barcelona & Praag zijn we al geweest) en gaan we regelmatig de stad in met alle collega’s (zei iemand lekker eten?). Dit laten wij uiteraard graag zien aan de buitenwereld. Zo zijn wij bijvoorbeeld heel actief op LinkedIn(!) en vloggen we een eind weg.

Onze marketing is zeer persoonlijk gericht. Deze persoonlijke aanpak zie je bijvoorbeeld terug in het interview met Anne die hij heeft gegeven omdat WIBA IT al 10 jaar bestaat. Dat dit werkt zien wij door de verschillende nominaties en awards die wij hebben ontvangen voor onze dienstverlening. Wij zijn meerdere keren genomineerd voor "Beste ZZP Bemiddelaar van het Jaar " en in 2015 hebben wij deze Award ook gewonnen! Een beloning die ons motiveert nog verder te groeien.

Heb jij een passie voor (online) marketing? Kan je goed zelfsturend, pro-actief en planmatig werken? Wil je een belangrijke bijdrage leveren aan het vergroten van de naamsbekendheid van een toonaangevende intermediair? Zorg dragen voor extra conversie voor Recruitment en Sales? Ben je zowel creatief als analytisch ingesteld? Dan ben jij misschien onze nieuwe collega!


Functie

Als marketing medewerker werk je actief mee in het bedrijf en volg je een opleidingstraject tot Online Marketeer. Dit traject bestaat uit drie onderdelen, zo zal je beginnen met een bijbaan naast je studie. In het begin word je op meerdere vlakken ingezet om zo snel mogelijk een feeling te hebben met onze manier van communicatie naar onze doelgroepen toe. Bij de start hou je vooral bezig met het onderzoeken en analyseren van data. Je gaat op onderzoek uit welke doelgroepen we kunnen classificeren als potentiële opdrachtgevers, partners en kandidaten. Je werkt dit uit zodat we samen als marketingteam onze campagnes op kunnen zetten en eventueel bij kunnen sturen. Hier krijg je veel vrijheid in. In een later stadium zal je verantwoordelijk worden voor het professionaliseren van de visuele uitingen van de organisatie. Het is dus zeker gewenst als je bekend bent met Adobe programma's (Photoshop, Première, Lightroom en Illustrator) en een echte creatieve geest hebt. Jij zal namelijk zelfstandig zorg gaan dragen voor een visuele professionalisering van de organisatie. Een enorme verantwoordelijkheid dus! Tijdens het afstuderen ga je een onderzoek doen naar een nieuwe marketingstrategie voor een nieuwe afdeling. De organisatie gaat namelijk uitbreiden en het is van belang om de nieuwe afdeling goed in de markt te zetten. Jouw bijdrage is daarom zeer belangrijk en bij een goed onderzoek zal jouw rapport een groot invloed hebben op de toekomstige bedrijfsvoering van WIBA IT. Zo heeft jouw onderzoek en inbreng verdere gevolgen voor de groei van onze organisatie. Welke student wilt dat nou niet?

Bij goed presteren zorgen wij ervoor dat je na het afronden van je studie klaargestoomd bent voor een functie als Online Marketeer. Wij verwelkomen je dan ook graag fulltime in ons marketingteam. Jij wordt dan zelf verantwoordelijk voor het opzetten van campagnes en het onderhouden hiervan. In deze functie ben je onder andere verantwoordelijk voor het beheren, analyseren en optimaliseren van:

 • Contentmanagement, landingspagina's
 • Analyseren van diverse campagnes en statistieken
 • Creëren van doeltreffend beeldmateriaal
 • Ondersteuning op evenementen
 • Marktonderzoeken uitvoeren en analyseren
 • Videomarketing (Vlogs e.d.)

Vereisten

 • HBO opleiding (bij voorkeur Commerciële Economie, Communicatie of verwante opleiding)
 • Creatief sterk (bij voorkeur heb je al wat ervaring opgedaan met het ontwerpen van visuele uitingen)
 • Je bent leergierig, nauwkeurig, proactief, positief maar kritisch ingesteld.
 • Kennis van Google Apps (Docs, Spreadsheets en Presentaties) (Pré)
 • Woonachtig in regio Rotterdam
 • Ervaring met Adobe Suite (Photoshop, Illustrator, Lightroom en Premiere Pro) 


Wij bieden jou:

 • Tijdens je studie B2B marketing praktijkervaring opdoen met daaraan gekoppeld een mooie afstudeerstage waar je zelf nog invloed op hebt.
 • Een variërend dienstverband beginnend met 12 - 20 uur per week oplopend tot 32 - 40 uur per week.
 • Een award winnend bedrijf welke nog steeds groeit en waar jouw inbreng zéér gewaardeerd wordt.
 • Een leuke bijverdienste naast je studie
 • Een jong team waarin samenwerking, plezier, ondernemerschap en no-nonsense centraal staat.
 • Leuke uitjes met het team, een “dagmop” om de dag goed te beginnen en vooral heel veel plezier en uitdaging!

Solliciteren?

Graag ontvangen wij bij interesse uw CV, motivatie (ingaan op uw ervaring met de gestelde eisen en wensen), tarief, beschikbaarheid en eventuele vakantiedagen. U kunt reageren via een van de onderstaande solliciteer knoppen.


Solliciteer met CV