Bedrijfsvriend van Sophia

Sinds kort is WIBA IT een bedrijfsvriend van de Stichting Vrienden van het Sophia. Deze Stichting zet zich volledig in voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis. Kinderen horen namelijk niet ziek te zijn, maar helaas is de werkelijkheid anders. De Stichting zet zich in om het verblijf van de kinderen en hun familie zo aangenaam mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door een vrolijke omgeving te creëren in het ziekenhuis (denk aan posters, muurschilderingen, entertainment e.d.). Daarnaast verzorgt de Stichting ook speelgoed en ontspanningsmogelijkheden.
Naast de inspanningen in het ziekenhuis stimuleert de Stichting wetenschappelijk onderzoek, om oorzaken van ziekten sneller en beter te herkennen en zo de behandelmethoden te verbeteren. Zo hebben ze een onderzoek gestimuleerd die zich richtte op de ziekte van Crohn (ontstekingsziekte in het darmkanaal). Mede door deze financiering zijn de onderzoekers een stap dichterbij de oorzaak en betere behandelmethodes van deze ziekte.
Wil je meer informatie over de Stichting? Klik dan op deze link! Voor meer informatie over WIBA IT ga dan naar de “Waarom WIBA IT?” pagina. Volg ons ook op Social Media door op de buttons rechts te klikken!