Bovib Keurmerk verlengd door WIBA IT

Twee weken geleden konden we melden dat WIBA IT succesvol haar NEN certificaat had verlengt. Wij zijn dan ook zeer trots om vandaag te kunnen melden dat we nog een certificaat hebben verlengd. We mogen een jaar toevoegen aan onze Bovib certificering. Maar wat is de Bovib eigenlijk, waarom is dit keurmerk zo belangrijk voor ons en wat voor voordelen kan een Bovib gecertificeerde intermediair bieden aan haar opdrachtgevers? Je leest het hier!
De Bovib is een vereniging die bestaat uit een groep onafhankelijke inhuur-intermediairs die vraag en aanbod aan elkaar koppelt op de flexibele arbeidsmarkt. Deze partijen nemen, indien gewenst,  alle inhuurprocessen van de klant over en zorgen voor een tijdelijke kwalitatieve verrijking van het personeelsbestand. De vereniging optimaliseert de werking van vraag en aanbod tussen leveranciers en inleners van flexibele arbeid bij het bemiddelen van voornamelijk zelfstandige professionals (ZP’ers). Primair zijn de leden geen leverancier, maar worden ze gezien bemiddelaar of regisseur, waarbij het belang van de inlener en de ZP’er bij de invulling van de behoefte voorop staat.

De organisatie vertegenwoordigt een economisch belang van meer dan 2 miljard euro in Nederland. Jaarlijks verschaffen de leden aan vele tienduizenden mensen werk, als bemiddelaar of als werkgever.

Met het Bovib Keurmerk onderscheiden inhuur-intermediairs zich binnen de flexsector. Enige jaren geleden signaleerde de Bovib een sterke behoefte voor een keurmerk dat toetst en toeziet op wet- en regelgeving, kwaliteitseisen en risicobeperking op financieel en fiscaal gebied passend bij de dienstverleningsvormen binnen de Bovib. De meeste voorname doelstellingen van het keurmerk zijn:

  • Beperken risico financiële en fiscale aansprakelijkheid;
  • Borgen kwaliteit van dienstverlening;
  • Risicogericht denken vanuit processen.

Door een samenwerking aan te gaan met een intermediair die Bovib gecertificeerd is, kies je voor kwaliteit en beperk je de financiële en fiscale risico’s aanzienlijk. Daarnaast investeer je in kennis en kunde doordat de intermediair altijd op de hoogte is van de laatste trends en ontwikkelingen. Dit versneld en versoepeld het inhuurproces aanzienlijk!

Binnen onze organisatie hechten wij veel waarde aan kwaliteit en aan de kennis over wet- en regelgeving. Zo hebben wij ten alle tijden iemand in dienst die onze opdrachtgevers te woord kan staan over onze processen en zaken omtrent wet- en regelgeving. Uiteraard is dit niet altijd zichtbaar voor de buitenwereld. Met het Keurmerk kunnen we dit prominenter aan onze opdrachtgevers tonen en zo elkaar beter ondersteunen in een alsmaar veranderende markt.

Naast het Keurmerk is het Bovib lidmaatschap voor ons ook enorm van belang bij het delen en het vergaren van kennis over wet- en regelgeving. Gedurende het jaar zijn er meerdere bijeenkomsten waar veel kennis wordt gedeeld en waar er belangrijke vragen gesteld kunnen worden aan vakmensen. Dit wordt vaak aangevuld met interessante workshops om zo het kennisniveau te verhogen. Al met al een waardevolle toevoeging voor de dienstverlening van WIBA IT!

Bij WIBA IT houden we de veranderingen op dit gebied sterk in de gaten. Ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen of heb je vragen omtrent dit onderwerp? Volg ons dan op onze Social Media kanalen via LinkedIn en Facebook. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit stuk? Neem dan contact met ons op via 010 – 840 9999 of door een berictje naar ons te sturen .

    Door hieronder op verzenden te klikken, geef je toestemming aan WIBA IT om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien.