Een steuntje in de rug voor onze ouderen

Momenteel leven we met het coronavirus (COVID-19) in een rare tijd. Mensen worden geacht vanuit huis te werken en zoveel mogelijk afstand van elkaar te bewaren. Tot nu toe gaat dat goed en we zien dat er op bepaalde vlakken ook creatief wordt omgegaan met de opties die er zijn. Men wilt graag leuke dingen doen en zoekt naar mogelijkheden in de “1,5 meter-samenleving. Voor de jongere generaties zijn de richtlijnen relatief soepel waardoor het makkelijker haalbaar is. Zo mogen jonge kinderen weer verantwoord buiten spelen en worden er plannen gemaakt om een drive-in bioscoop in Rotterdam voor elkaar te krijgen. Daarnaast zie je een stijging in het aantal buitensporters. Voornamelijk hardlopen, wielrennen en skaten zijn sporten die enorm populair zijn geworden tijdens deze pandemie.

Dit zijn uiteraard wel buitenactiviteiten die voornamelijk door gezonde mensen gedaan worden. Voor de groep die graag binnen blijft of genoodzaakt is om binnen te blijven zijn er ook een legio aan mogelijkheden. Zo kan deze groep zich focussen op het uitspelen van Netflix, de digitale werelden van vandaag ontdekken door middel van gamen of iets minder spannends namelijk je lekker verliezen in je smartphone.

Dit zijn voorbeelden waar de jonge generatie mee is opgegroeid. Daardoor is deze generatie zeer bedreven met de omgang van deze digitale middelen. Helaas is er ook een groep die, zeker in deze tijd, het niet makkelijk heeft als het aankomt op ontspanning. Het gaat hier om onze opa’s en oma’s die momenteel van hun rust horen te genieten in zorgcentra door heel Nederland. Helaas zijn ze in deze tijd veelal toegewezen tot hun eigen kamer en komen dus haast niet buiten. Daarnaast is menselijk contact ook zeer minimaal. Ze zien alleen het personeel wat hun verzorgt. Daarbovenop komt ook dat er weinig persoonlijk contact mogelijk is met het personeel. Dit vanwege de beschermende kleding die het personeel moet dragen en de gepaste afstand die gehouden moet worden om besmetting te voorkomen. 

Uiteraard gaat dit ons niet in de koude kleren zitten. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een manier om deze oudere generatie toch een vorm van ontspanning te bieden. Deze ouderen zijn voornamelijk opgegroeid met denkspelletjes en bordspellen. Met deze gedachtegang zijn we op zoek gegaan naar een drukker van magazines boordevol met hersenkrakers waar ze voorlopig wel even zoet mee zullen zijn. 

Vol trots kunnen we dan ook melden dat we een partner hebben gevonden. De komende maand worden er 150 magazines bezorgd bij de ouderencentra van Humanitas in het centrum en noorden van Rotterdam. Daar laten we het uiteraard niet bij. WIBA IT heeft namelijk ook een Ganzenbord ontworpen voor onze IT professionals en klanten. We zullen ons uiteraard ook inzetten om deze bij de ouderen te krijgen. Als het dan weer mogelijk is, ze gezamenlijk een leuk en uitdagend spelletje met elkaar kunnen spelen.

Wij zijn zeer trots dat we dit hebben kunnen bewerkstelligen voor onze ouderen en hopen dan ook dat ze er veel plezier aan beleven.

Team WIBA IT