Kennissessie met Karl van der Horst (Wet DBA)

Kennissessies kunnen meer bevatten dan alleen IT onderwerpen. Zo hebben we afgelopen woensdag Karl van der Horst uitgenodigd om ons bij te praten over Wet DBA!

De wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) bestaat sinds mei 2016. Echter is er de laatste tijd veel te doen geweest om deze wet. Zo wordt deze in de toekomst afgeschaft en vervangen door een andere regeling. Nu is dit voorlopig nog niet het geval en heerst er voor veel zp’ers veel onduidelijkheid omtrent deze wet en de vervanging hiervan.

De wet DBA is geïntroduceerd omdat het de schijnzelfstandigheid aan de onderkant van de markt moest aanpakken. Deze schijnzelfstandigen zouden een gevaar zijn voor de markt en de nationale schatkist. Dit komt omdat zp’ers veel belastingtechnische voordelen hebben. Vanwege dit feit heeft de belastingdienst gevraagd om kritischer naar deze zp’ers te kijken. Daarnaast vond het kabinet van 2014 dat er te veel flexibele werknemers gebruikt werden door bedrijven. Zo meende het kabinet dat bedrijven ‘gewone werknemers’ ontweken, omdat zij met meer voordelen een zp’er op dezelfde positie konden inzetten. Zo hoefden zij bijvoorbeeld geen loonheffing te betalen. Wil je meer weten over deze wet? Lees dan meer hier.

Ben jij ook een echte specialist in je vakgebied en wil je graag een team enthousiasmeren met je kennis? Bij WIBA IT ben je aan het juiste adres. Wij staan als organisatie altijd open om te leren en ontvangen je dan ook met open armen. Neem snel contact op met Ilkin Musajev of Ramon Vaes per mail of via 010 – 840 9999 en wie weet zien we je bij de volgende kennissessie!

Volg je ons al op social media?