Een resultaat dat het delen waard is

Sinds 2016 monitort Erasmus Centre for Entrepreneurship in samenwerking met Rotterdam School of Management (RSM) de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Elk jaar presenteren zij de resultaten van hun onderzoek in het ScaleUp Dashboard, dat bestaat uit verschillende databronnen, eigen onderzoek en reeds bestaande databases. De resultaten zijn te zien in De Top 250 Groeibedrijven lijst die bestaat uit de 250 Nederlandse bedrijven die in de periode 2016 tot 2019 het meest in omzet en/of werknemers zijn gegroeid.

Begin maart 2020, werd het bekend dat WIBA IT (voor de derde keer) behoort tot de 250 snelst groeiende bedrijven van Nederland. Wij zijn enorm trots op het resultaat. Dit is een big deal en hieronder is uitgelegd waarom.

Ondanks het belang van scale-ups voor de levensvatbaarheid van de Nederlandse economie, zijn er slechts een beperkt aantal bedrijven die uitgroeien tot een scale-up. Het onderzoek naar scale-ups biedt fundamentele inzichten in het landschap van Nederlandse scale-ups en de karakteristieken van hun snelle groei. Deze inzichten dragen bij aan de missie om ondernemers te versterken door middel van het vertalen van academische inzichten naar praktische kennis en vaardigheden. Met een uiteindelijke doel om hun ondernemerssucces te stimuleren en het aantal bedrijven dat ‘opschaalt’ en impact maakt te vergroten.

Het unieke aan De Top 250 Groeibedrijven lijst is dat het focust op groei van medewerkers en omzet, in plaats van alleen te focussen op omzet zoals andere lijsten dat vaak doen. Alle Top 250 Groeibedrijven hebben:

  • minimaal 10 FTE (FullTime Equivalent) medewerkers en/of minimaal 5 miljoen euro omzet aan het begin van de meetperiode;
  • een gemiddelde groei van ten minste 20% in FTE en/of omzet behaald in de drie opeenvolgende jaren in de periode 2016-2019.

Samen met 18 andere bedrijven gevestigd in Rotterdam, is WIBA IT trots en blij om dagelijks de innovatie ontwikkeling en groei verder te stimuleren.

Wil jij aan de frontlinie van innovaties staan en een cruciaal onderdeel van de Nederlandse economie zijn? Kom dan werken bij WIBA IT. Met ons jong en dynamisch team, zijn we dagelijks bezig met het vinden van de beste IT match voor onze klanten. Wij groeien heel snel en zijn momenteel ook op zoek naar een aantal nieuwe collega’s. Bekijk de open vacatures en solliciteer vandaag!