WIBA IT lid van de Bovib

WIBA IT is toegelaten als lid van de Branche-organisatie voor intermediairs en brokers (Bovib). Dat betekent dat we ons aansluiten bij een branche-organisatie met andere bedrijven die hun sporen in de flexbranche verdiend hebben. Samen kunnen we een sterker front vormen richting een eigen modelovereenkomst binnen de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Bovendien werkt Bovib aan een keurmerk voor bonafide en transparante intermediairs, waar we ook als WIBA IT graag ons steentje aan bijdragen.

Bovib is de branche-organisatie voor bedrijven die hun sporen verdiend hebben binnen de flexbranche. Het gaat om bonafide ondernemingen die transparant werken en bovendien financieel betrouwbaar zijn. Samen met de andere leden bundelen we als WIBA IT de krachten om tot een eigen kwaliteitsnormering te komen en ontwikkelen we een onafhankelijke klachtenafhandeling.

Bovib vertegenwoordigt een economisch belang van meer dan 2 miljard euro in Nederland. Samen verschaffen de leden jaarlijks meerdere tienduizenden werk. Het gaat om stuk voor stuk onafhankelijke intermediairs die de vraag en het aanbod voor flexwerkers zoals zzp’ers en andere zp’ers op elkaar afstemmen.

Momenteel zijn we als lid van de Bovib in gesprek met zowel de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën om tot een eigen modelovereenkomst binnen de Wet DBA te komen. De huidige modelovereenkomsten sluiten onvoldoende aan bij zowel de werkwijze als de doelstellingen die we als transparante intermediair hebben. Door de verschillende belangen en mogelijkheden op tafel te leggen proberen we als onderdeel van de Bovib gezamenlijk naar een oplossing te zoeken. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat er naast de huidige ontoereikende modelovereenkomsten een modelovereenkomst komt die past voor zowel WIBA IT als de andere intermediairs. Een groot marktaandeel binnen werkend Nederland verloopt tegenwoordig via intermediairs, waardoor ook de Belastingdienst en het ministerie er alles aan gelegen zou moeten zijn zo snel mogelijk tot een oplossing te komen.

Daarnaast werkt Bovib aan een keurmerk voor intermediairs. Het aantal intermediairs in Nederland is groot en groeit nog steeds. Door middel van een keurmerk kunnen we als WIBA IT net als de andere leden aantonen dat we onze zaken goed op orde hebben en de kwaliteit hoog in het vaandel staat. Dat betekent dat het op voorhand duidelijk is welke intermediairs zonder problemen kunnen bemiddelen tussen de vraag en het aanbod van flexwerkers. Dit voorkomt eventuele fiscale of financiële ongewenste gevolgen en zorgt voor een soepele en effectieve werkrelatie tussen de verschillende partijen.

Volg je ons al op social media?