Over WIBA IT

WIBA IT was opgericht in 2007 toen Anne Willeboordse besloot om verschillende organisatorische tekortkomingen binnen de IT-detachering branche aan te pakken. Hiermee wilde hij kwaliteit, onafhankelijkheid en persoonlijke aandacht aan alle betrokken partijen leveren. Door de eindklant, partners en freelancers kwaliteit te leveren in plaats van kwantiteit heeft hij ervoor gezorgd dat het bedrijf alsmaar blijft groeien.

Nu, meer dan 10 jaar later, is WIBA IT gegroeid tot een landelijk opererende IT-intermediair van HBO en WO IT-specialisten binnen het Software Development Lifecycle traject die bestaat uit: planning ontwerp, implementatie, testfase, onderhoud, projectmanagement en meer. Met een klein jong en dynamisch team en een netwerk van meer dan 5000 actieve IT-kandidaten, weten we de beste IT-professionals aan de juiste opdrachtgevers te matchen.

Wij zijn een landelijk opererende IT-intermediair met een extern netwerk van meer dan 5000 freelance HBO en WO IT-specialisten. Doordat wij geen vaste IT-medewerkers in dienst hebben die gedetacheerd moeten worden, zijn wij onafhankelijk.

Omdat we al meer dan 10 jaar opereren, hebben wij langlopende relaties met meerdere opdrachtgevers opgebouwd. Deze zetten regelmatig mooie opdrachten bij WIBA IT uit vanwege de hoge kwaliteit die al eerder geleverd is. Voor deze opdrachten zoeken wij dagelijks de beste IT-specialist. De eindklanten zijn grote dynamische partijen die uit verschillende branches komen. Denk aan  grote financiële instellingen, maar ook veelbelovende (fintech) startups, energiebedrijven, etc. 

Wij bieden onze klanten totale ontzorging voor alle fases van het Software Development Lifecycle Traject die bestaat uit ontwerp planning, implementatie, testfase, onderhoud, projectmanagement en meer. Zulke werkwijze garandeert de perfecte match en kwaliteit.

foto van de directeur en teamleider Anne Willeboordse
Wil je een freelancer worden? Blijf dan lezen

Sinds 2007 hebben we een groot extern netwerk opgebouwd en zijn we goed gevestigd in de IT markt. Wij kennen veel directe eindklanten, freelance IT-specialisten en gespecialiseerde leveranciers.  Ons netwerk groeit iedere dag. Dat betekent dat we naast nieuwe aanvragen ook steeds meer IT-specialisten leren kennen.

De IT specialisten die door ons geleverd worden behoren tot top van de IT markt. Dit maakt hen zeer deskundige IT-professionals met grote kennis op hun vakgebied. Dus onmisbaar in het dagelijks bedrijfsleven. Vanzelfsprekend is natuurlijk dat deze kandidaten op zoek zijn naar opdrachten van hoog niveau in leuke bedrijfsomgevingen. Bij WIBA IT hebben we opdrachten die hier perfect op aansluiten. Als jij een IT’er bent die graag met de nieuwste technieken werkt, zit je bij WIBA IT goed.

De dienstverlening van WIBA IT gaat verder dan het IT-detachering traject. Je kunt te allen tijde terecht bij ons voor vragen over LinkedIn, wanneer je je curriculum vitae wilt updaten en bij vragen over het zzp-schap.

Ons team is gedreven en flexibel en zet zich elke dag keihard in om tot de beste match te komen. Proactief meedenken met de opdrachtgever is onze tweede natuur. Wij staan in het traject dicht bij onze eindklanten en schakelen altijd direct met de managers die de opdracht uitzetten. Op deze manier weten wij écht de vraag achter de vraag te achterhalen. Hierdoor zijn er vaak maar één of twee matches nodig. Dit biedt niet alleen WIBA IT een voordeel maar ook de opdrachtgever, partners en freelancers.

Buiten de commerciële en technische kennis beschikt het team van WIBA IT ook over enorme hoeveelheid mensenkennis. Relaties aangaan en onderhouden is hierbij erg belangrijk en hier wordt dan ook veel aandacht aan besteed. Doordat de werknemers veel mensenkennis hebben, weten de recruiters ook goed met wie ze te maken hebben. Hierdoor weet de organisatie niet alleen op kennis en kunde een match te maken, maar ook op persoonlijkheid. Zo realiseren we bij WIBA IT “The best match for IT”.

Wij blijven ernaar streven om continu een verbetering door te zetten. Door ons elk jaar te richten op het verbeteren van onze dienstverlening hebben wij al meerdere jaren een stabiele groei van boven de 30% gerealiseerd. Een mooie prestatie waar wij als organisatie heel trots op zijn. Deze groei is goed te zien aan de stijgende lijn van uitgezette vacatures en kandidaten die actief op een opdracht zitten. WIBA IT heeft voor deze inzet dan ook verschillende awards en nominaties op haar naam mogen zetten.

Wil jij werken met een betrouwbare partner voor toekomstige opdrachten? Neem dan contact met ons op of laat hier onder je gegevens achter en we bellen je terug. Ook kan je ons volgen op LinkedIn, Facebook en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van interessante nieuwsberichten, blogs en meer.

Uitreiking winnaar Staffing Awards WIBA IT