Over WIBA IT

Vanuit meerdere organisatorische gebreken bij eerdere werkgevers besloot Anne Willeboordse in 2007 het heft zelf in handen te nemen en WIBA IT op te richten. Hiermee wilde hij kwaliteit, onafhankelijkheid en persoonlijke aandacht aan alle betrokken partijen leveren. Nu, 10 jaar later, houdt hij nog steeds vast aan deze gedachte. Door de eindklant, partners en freelancers kwaliteit te leveren in plaats van kwantiteit heeft hij ervoor gezorgd dat het bedrijf alsmaar blijft groeien. Lees hieronder verder wat de redenen zijn waardoor deze visie gerealiseerd kan worden en het bedrijf de groei door kan zetten.
De organisatie bestaat uit een jong- en dynamisch team van commercieel ingestelde personen. De collega’s hebben een frisse kijk op het detacheren van IT professionals en de daarbij behorende opdrachten. Met een neus voor talent weet het team in een rap tempo te handelen. Het team is gedreven en flexibel en zet zich elke dag keihard in om tot de beste match te komen. Proactief meedenken met de opdrachtgever is een tweede natuur door de technische kennis die ze in huis hebben. WIBA IT staat in het traject dicht bij haar eindklanten en schakelt altijd direct met de managers die de opdracht uitzetten. Op deze manier weet WIBA IT écht de vraag achter de vraag te achterhalen! Hierdoor zijn er vaak maar één of twee matches nodig. Dit biedt niet alleen WIBA IT een voordeel maar ook de opdrachtgever, partners en freelancers. Buiten de commerciële en technische kennis beschikt het team van WIBA IT ook over enorme hoeveelheid mensenkennis. Het team van WIBA IT hecht veel waarde aan het tevreden maken van alle partijen. Relaties aangaan en onderhouden is hierbij erg belangrijk en hier wordt dan ook veel aandacht aan besteed. Doordat de werknemers veel mensenkennis hebben, weten de recruiters ook goed met wie ze te maken hebben. Hierdoor weet de organisatie niet alleen op kennis en kunde een match te maken, maar ook op persoonlijkheid, zo realiseren we bij WIBA IT “The best match for IT”.
Sinds december 2017 is WIBA IT al meer dan 10 jaar actief in de IT markt. Tijdens die 10 jaar heeft het bedrijf een groot extern netwerk opgebouwd. Een geweldig netwerk van directe eindklanten, Freelance IT specialisten en toegewijde partners. Dit netwerk groeit iedere dag en hieruit komen dagelijks uitdagende opdrachten en IT specialisten van hoge kwaliteit voort. Het merendeel van de opdrachtgevers zijn langlopende relaties. Deze zetten regelmatig mooie opdrachten bij WIBA IT uit vanwege de hoge kwaliteit die al eerder geleverd is. De eindklanten zijn grote dynamische partijen die uit verschillende branches komen. Denk aan opdrachten bij grote financiële instellingen, maar ook veelbelovende (fintech) startups. energiebedrijven, IT organisaties en meer. De opdrachten worden ingevuld met behulp van het uitgebreide netwerk van Freelance IT specialisten en partners. Zo heeft WIBA IT momenteel al meer dan 5000 actieve IT kandidaten in haar systeem. Deze kandidaten hebben flink wat ervaring en behoren door hun senioriteit tot de top van de IT markt. Door het netwerk extern te houden blijft WIBA IT daadwerkelijke onafhankelijk. Er zijn geen vaste medewerkers die gedetacheerd moeten worden. Hierdoor opereren wij onafhankelijk waardoor de perfecte match en kwaliteit gegarandeerd kan worden.
Door motivatie, passie maar vooral ook klantvriendelijkheid zijn we de afgelopen jaren enorm gegroeid. Het bedrijf blijft ernaar streven om een continue verbetering door te zetten. Door ons elk jaar te richten op het verbeteren van onze dienstverlening hebben wij al meerdere jaren een prachtige groei van boven de 30% gerealiseerd (in 2017 was dit zelfs 38%!). Een mooie prestatie waar wij als organisatie heel trots op zijn. Deze groei is goed te zien aan de stijgende lijn van uitgezette vacatures en kandidaten die actief op een opdracht zitten. WIBA IT heeft voor deze inzet dan ook verschillende awards en nominaties op haar naam mogen zetten.
WIBA IT is gespecialiseerd in het volledige Software Development Life Cycle Model (SDLC). Dat betekend dat WIBA IT totale ontzorging biedt voor alle fases van dit model: planning ontwerp, implementatie, testfase, onderhoud, projectmanagement en meer.

De senior kandidaten die in dit proces geleverd worden behoren tot top van de IT markt. Dit zijn zeer deskundige professionals met grote kennis op hun vakgebied. Onmisbaar dus in het dagelijks bedrijfsleven. Vanzelfsprekend is natuurlijk dat deze kandidaten op zoek zijn naar opdrachten van hoog niveau in leuke bedrijfsomgevingen. Bij WIBA IT hebben we opdrachten die hier perfect op aansluiten.

Wil jij werken met een betrouwbare partner voor toekomstige opdrachten? Neem dan contact met ons op via deze pagina! Ook kan je ons volgen op Facebook, en LinkedIn. Zo blijft je op de hoogte van interessante nieuwsberichten, blogs en meer!