◄ Terug naar het overzicht

Solliciteer op Projectmanager BI

Persoonsgegevens

Man Vrouw Onbekend
PDF, DOC, DOCX 8M

Contactgegevens

Toevoegen

Adresgegevens

Adres prive

Geïnteresseerde functies

Beschikbaarheid

Motivatie


CAPTCHA code

Terug naar vacature details


 

Projectmanager BI (on-hold)

Introductie

Voor onze klant in Breda zoeken wij een ervaren BI Specialist.

Locatie: Breda
Aantal uur: Fulltime
Start: Z.S.M
Duur: Op basis van maandelijkse verlenging


Functie

Onze klant wordt steeds meer een data gedreven organisatie. Dat stelt hoge eisen aan snelheid en wendbaarheid van de organisatie waar het creëren van nieuwe inzichten betreft. Tevens stelt het eisen aan de kwaliteit, betrouwbaarheid, robuustheid en uitbreidbaarheid van de Business Intelligence (BI) architectuur. Om die reden is besloten een BI-programma te initiëren. Daarbij ligt voor nu de volledige focus op de migratie van het oude naar een nieuwe datawarehouse. Jij als projectmanager wordt hier verantwoordelijk voor. Een strakke sturing en het managen van de onderlinge afhankelijkheden, issues en risico’s is daarbij essentieel. De deadline is om eind 2018 de volledige migratie succesvol afgerond te hebben.

Wat ga je doen?

Als projectmanager ben je verantwoordelijk om enerzijds de stuurgroep en directie inhoudelijk te faciliteren in besluitvorming, realisatie, doelstellingen en anderzijds om vooronderzoek en project te managen.
Voor de realisatie van software wordt binnen het project gebruik gemaakt van Agile/SCRUM. Jij bent verantwoordelijk voor de planning, bewaakt de uitvoering van de projectactiviteiten en zorgt voor een goede projectadministratie.

 • Je bewaakt de voortgang, door pro-actief bij de ontwikkelteams en Scrum Master te monitoren of er obstakels zijn en deze obstakels wegnemen. 
 • In overleg met de Overall Product Owner plan je de sprints over de verschillende divisies heen.
 • Je organiseert dat een divisie tijdig en goed van start gaat met een ontwikkelteam (check beschikbaarheid benodigde business capaciteit, etc.)
 • Verder stel je de maandrapportage aan de CoBI leden op. Daarin rapporteer je de voortgang en beheers je de risico’s zowel in je project(en) als in de omgeving eromheen.
 • Ervaring met Agile/SCRUM, stakeholdermanagement en changemanagement als projectmanager is derhalve noodzakelijk. Je werkt zelfstandig en je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. 
 • Gezien de grote ambitie binnen het BI programma, de diverse stakeholders en de schaarste in middelen is het van belang dat de projectmanager ervaren genoeg is om hier mee om te gaan en sturing te aan geven.
 • Daarnaast is het ook van belang te kunnen schakelen tussen stuurgroep/Cobi vraagstukken en team vraagstukken. Daarmee is het van belang op alle niveaus binnen de organisatie te kunnen acteren.Vereisten

We zoeken een projectmanager die acteert als een echte aanvoerder en zorgt voor structuur en duidelijkheid. Daarbij ben je scherp op hoofdzaken, functioneel vastleggen van besluiten/afspraken en weet je mensen hierop te blijven attenderen. Daarnaast verwachten ze het volgende van je:

 • Je hebt een universitair werk- en denkniveau, minimaal 5 jaar ervaring met het uitvoeren van complexe Business/ICT projecten. 
 • Je bent flexibel, past je leiderschapsstijl aan de situatie aan en bent resultaatgericht ingesteld.
 • Je bent in staat om te verbinden in een omgeving waarbij sprake kan zijn van meerdere business belangen. 
 • Met alle stakeholders stem je verwachtingen af, werk je aan een goede samenwerking en zorg je voor duidelijkheid en gedragenheid over te behalen resultaten en plannen.
 • Teamwork wissel je graag af met zelfstandig werken en je bent proactief. Communiceren kun je uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk van directie tot operationeel niveau.
 • Een team motiveren en enthousiasmeren is iets waar jij goed in bent. 
 • Je hebt aandacht voor veranderingsprocessen, staat stevig in je schoenen en gaat discussies niet uit de weg. 
 • Je bent in staat om de business die in de lead is goed aan te haken binnen je project. Je hebt affiniteit om met inhoudelijk deskundigen samen te werken en vanuit de inhoud programma’s op te stellen en te besturen.
 • Kennis, ervaring en affiniteit met systeemontwikkeling en migraties waarbij je vertrouwd bent met de Agile/Scrum methodiek is van belang voor deze functie. 
 • Een pré is dat je bekend bent met moderne Data Warehouse (DWH) architecturen