◄ Terug naar het overzicht
Solliciteer met CV  

Sales Trainee (bijbaan)

Introductie

Ben jij een ambitieuze student die via verschillende bijbanen al wat commerciële ervaring heeft opgedaan? Wil jij nu al een stap vooruit zetten in je carrière en de B2B sales kant op? Lig je daarnaast op schema om begin 2019 te gaan afstuderen? Dan hebben wij een unieke kans voor je!


Functie

WIBA IT is een onafhankelijke intermediair voor de inhuur van externe IT specialisten. WIBA IT staat voor kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid. Met een team van elf man doen wij ons uiterste best om elke dag weer de klant én de interim kandidaat aan elkaar te koppelen. Onze opdrachtgevers zijn heel divers, zo bemiddelen wij bij MKB organisaties, multinationals, grote spelers in de finance sector en nog veel meer interessante opdrachtgevers. Je leest meer over de organisatie op deze pagina!

Het Team
Bestaat momenteel uit 2 accountmanagers die direct rapporteren aan de directeur. Beide accountmanagers hebben inmiddels een eigen klantenportfolio opgebouwd. Enkele jaren geleden werd de gehele klantenportefeuille onderhouden door de directeur. Momenteel hebben beide accountmanagers hun handen vol aan de huidige (en nieuwe) klanten. Hierdoor hebben ze geen tijd meer voor overige zaken. We groeien momenteel hard en om deze groei vast te houden gaan wij ons Sales team uitbreiden.

Wie ben jij?
Jij bent een ambitieuze student die opdrachtgevers graag heel blij wilt maken. Via verschillende bijbanen heb je al wat commerciële ervaring, denk hierbij aan bijvoorbeeld callcenter werk, Door2Door verkoop of vergelijkbare functies. Daarnaast volg je een commercieel gerelateerde HBO opleiding en ga je in januari 2019 afstuderen. Omdat je graag goed van start wilt gaan na je studie wil je nu al de vervolgstap in je carrière zetten.

Functie?
Als Sales Trainee volg je een opleidingstraject tot Accountmanager. Dit traject bestaat uit drie onderdelen, zo zal je beginnen als bijbaan naast je studie. In het begin word je op meerdere vlakken ingezet om zo snel mogelijk een feeling te hebben met onze dienstverlening. Bij de start hou je vooral bezig met leadgeneratie. Je gaat op onderzoek uit welke organisaties we kunnen classificeren als potentiële opdrachtgevers. Je werkt dit uit zodat onze Accountmanagers weten wie de inhurende managers zijn en wat WIBA IT aan toegevoegde waarde kan bieden bij deze potentiële opdrachtgevers. Eenmaal ingewerkt zal je zelf ook acquisitie gaan doen (uiteraard onder begeleiding). Tenslotte zal je in piekperiodes recruitment ondersteunen met het vinden van kandidaten voor onze opdrachtgevers.

Tijdens het afstuderen ga je een onderzoek doen naar een nieuwe CRM strategie. Aangezien het salesteam gaat groeien wordt het essentieel om dit goed en gestructureerd te hebben. Jouw bijdrage is daarom zeer belangrijk en bij een goed onderzoek zal jouw rapport een groot invloed hebben op de toekomstige bedrijfsvoering van WIBA IT. Zo heeft jouw onderzoek en inbreng verdere gevolgen voor de groei van onze organisatie. Welke student wilt dat nou niet?

Bij goed presteren zorgen wij ervoor dat je na het afronden van je studie klaargestoomd bent voor een functie als Accountmanager. Wij verwelkomen je dan ook graag fulltime in ons salesteam. Jij wordt dan zelf verantwoordelijk voor het binnenhalen van opdrachtgevers en het onderhouden van de relatie met deze opdrachtgevers.


Vereisten

Met dit traject bieden wij je een unieke start van je carrière. Wij zoeken daarom ook naar een ambitieus sales talent die voldoet aan de volgende wensen:

 • Je volgt een HBO Opleiding in een commerciële richting en gaat vanaf begin volgend jaar afstuderen.
 • Je hebt al wat commerciële ervaring opgedaan bij bijvoorbeeld een callcenter, Deur aan deurverkoop of vergelijkbaar.
 • Je bent leergierig, overtuigend, proactief, positief maar kritisch ingesteld.
 • Na afstuderen wil je graag fulltime aan de slag in een salesfunctie.
 • Systemen kan je snel eigen maken (bijvoorbeeld een CRM). 


Wij bieden jou:

 • Tijdens je studie B2B sales praktijkervaring opdoen met daaraan gekoppeld een mooie afstudeerstage waar je zelf nog invloed op hebt.
 • Een variërend dienstverband beginnend met 12 - 20 uur per week oplopend tot 32 - 40 uur per week.
 • Een award winnend bedrijf welke nog steeds groeit en waar jouw inbreng zéér gewaardeerd wordt.
 • Een leuke bijverdienste naast je studie Een twee wekelijkse Sales training.
 • Een jong team waarin samenwerking, plezier, ondernemerschap en no-nonsense centraal staat.
 • Leuke uitjes met het team, een “dagmop” om de dag goed te beginnen en vooral heel veel plezier en uitdaging!

Solliciteren?

Graag ontvangen wij bij interesse uw CV, motivatie (ingaan op uw ervaring met de gestelde eisen en wensen), tarief, beschikbaarheid en eventuele vakantiedagen. U kunt reageren via een van de onderstaande solliciteer knoppen.


Solliciteer met CV