◄ Terug naar het overzicht

Sectoren externe ICT specialisten

De tweede publicatie staat in het teken van de sectoren die gebruik maken van externe IT specialisten. De vraag is uitgezet naar ICT-directeuren en – managers, CIO’s en sourcingmanagers van middel- tot grote organisaties, 94 in totaal.
 

De top 5 sectoren die externe ICT specialisten inhuren

De grootste sector die gebruik maakt van externe ICT specialisten is die van de Financiële Dienstverlening (34%). Een mogelijke reden hiervoor zijn de bancaire systemen die continu verbeterd moeten worden om zo de beveiliging up-to-date te houden. Onder aan de lijst staat de detailhandel (9%). In deze sector wordt er ook minder gebruik gemaakt van IT systemen. De systemen die worden gebruikt zijn ERP- en automatiseringssystemen (kassabeheer e.d.). De centrale overheid (19%) en de industrie (26%) zijn ook groot verbruikers als het aankomt op het inhuren van externe ICT specialisten. De gezondheidszorg (12%) komt net boven de detailhandel uit.
 

Week 2 sectoren

 

Conclusie

Er kan worden geconcludeerd dat er veel externe ICT specialisten nodig zijn bij sectoren die een goede beveiliging vereisen met een solide ERP systeem en een feilloos opererende Data Warehouse. De minder impactvolle organisaties hebben deze vereiste niet en daarom worden er mogelijk ook minder externe ICT specialisten ingehuurd.