◄ Terug naar het overzicht

Van legacy naar nieuwe IT systemen

Bijna 95% van de bedrijven uit de Fortune 1000 maakt gebruik van IBM-systemen voor informatiemanagement, systemen die vaak al meer dan 10 jaar in gebruik zijn. De legacy is enorm, een van de factoren die het lastig maakt om over te stappen naar nieuwe systemen. Wat betekent dat voor u als werkgever en hoe weegt u de wens tot continuïteit af tegen innovatie?

Hedendaagse processen en verwachtingen

Veel van de oude IT-systemen sluiten niet meer aan bij de hedendaagse processen en verwachtingen. Een mainframe baarde in 1999 nog opzien, inmiddels zijn de specificaties van destijds volledig achterhaald. Bovendien is de algemene Westerse visie op organisatiekunde en bedrijfsvoering behoorlijk veranderd. Dat betekent dat IT vandaag de dag een heel andere rol speelt dan u vanuit het verleden wellicht gewend bent. Hoe kunt u daar als werkgever mee omgaan en wat betekent dit voor de inhuur van specialisten? Wiba IT houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten en werkt met ervaren IT professionals, die staan te trappelen legacy op de juiste wijze om te buigen naar nieuwe systemen.

Kennis van de systemen in beeld

Om een goede transitie te kunnen maken is het van belang dat u de kennis van IT systemen goed in beeld heeft. Beschikt u zelf niet over de juiste specialisten? Wiba IT kan u als IT detacheerder van het jaar de juiste kennis aanleveren, waarmee u werkt aan een transitie van oude systemen naar innovatie van vandaag de dag. Gekoppelde systemen en afhankelijkheden binnen het IT-landschap vragen om een diepgaande kennis, aanwezig bij specialisten die wij bij u kunnen aandragen.

Nieuwe systemen en continuïteit

Uiteraard wenst u flexibel om te kunnen gaan met wijzigingen in de omgeving, zonder dat de kern van uw systeem op de schop hoeft. U wilt de continuïteit waarborgen, terwijl u aan de andere kant in kunt spelen op de ontwikkelingen die er gaande zijn. Het is de combinatie van durf en de juiste kennis die ervoor zorgt dat u een nieuwe stap voorwaarts kunt zetten. Wiba IT verzorgt de specialistische kennis waar u naar op zoek bent.