Vlogs met de kandidaten

Onze focus ligt dit jaar op de binding met de kandidaten. Om de kandidaat beter te leren kennen is Gözde Yilmaz begonnen met een nieuwe serie: ‘Vlogs met Gözde en de kandidaat’, een serie waarin de kandidaat centraal staat en zijn/haar mening en ervaring deelt over WIBA IT.

Oscar Gebski is Scrum Master & Agile Team Coach. Hij daagt de teams uit om gericht en meetbaar te verbeteren zodat zij hun doelen kunnen behalen. Oscar is erg positief over het proces bij WIBA IT. Hij vindt dat de recruiters oprecht geïnteresseerd is in de kandidaat en het maken van een goede match. Een handige tip die hij wil meegeven aan andere IT-freelancers: “zorg dat je LinkedIn-profiel in orde is”.

Rick Fleuren is al 5 jaar IT freelancer. Zijn specialisme ligt bij Java en C#. WIBA IT had destijds een leuke nieuwe IT opdracht voor Rick. Helaas is het niet geworden omdat Rick nog prima naar zijn zin had bij zijn huidige opdracht. Als tip voor recruiters wil hij graag meegeven dat persoonlijke aandacht belangrijk is. Wanneer een recruiter een naam verkeerd schrijft, is de kans groot dat een IT freelancer meteen al afhaakt. Als laatst wat Rick ook nog belangrijk vindt: wees transparant en eerlijk over jij verdient aan een IT freelancer.

Patrick Hertgers is sinds 2011 werkzaam als projectmanager binnen de financiële sector. Hij doet voornamelijk veel projecten op het snijvlak van business en IT. Het proces binnen WIBA IT heeft Patrick fijn ervaren. Het contact verliep erg soepel en er werd snel geschakeld. Als tip geeft hij mee dat het belangrijk is om een goed netwerk en relatie op te bouwen. Uiteindelijk kan dat ervoor zorgen dat de recruiters met jouw cv aan de slag gaan op het moment dat jij een nieuwe opdracht nodig hebt.

Tai Hin Lee heeft al 23 jaar ervaring met testen en testautomatisering in binnen de IT. Sinds 2017 is hij begonnen als IT zzp’er geworden.  Op dit moment voert hij zijn IT opdracht uit via WIBA IT. Het team waar hij nu mee samenwerkt, werkt met de nieuwste technieken zoals docker en cloud. Tijdens het proces vond hij het fijn dat de plaatsing snel en professioneel is gebeurd. Als tip wil hij aan alle IT freelancers meegeven om je LinkedIn profiel goed up te daten en wanneer je een IT freelancer wilt worden, moet je niet te lang over nadenken. Gewoon doen!

Paul de Witt werkt al 10 jaar voor zichzelf als test automatisering specialist. Zijn IT opdracht via WIBA IT is net gestart en tot nu zover ervaart hij het positief. De samenwerking met Anne Willeboordse heeft hij fijn ervaren. Een belangrijke tip die Paul wil meegeven aan andere IT freelancers: zorg ervoor dat je drie maanden salaris hebt op de bank en een auto zodat je de eerste paar maanden kunt overbruggen.

Zoltan Lusthaus voert zijn IT opdracht op dit moment uit via WIBA IT. Het is voor hem erg leerzaam omdat hij met de nieuwste technieken werkt. Daarnaast begeleidt hij een groep mensen wat hij ontzettend leuk vindt. Hij heeft het proces met Gözde Yilmaz erg fijn ervaren omdat zij hem heeft geholpen met het vinden van de juiste IT opdracht die bij hem past. Een tip die Zoltan wil meegeven aan een IT freelancer: doe vooral veel ervaringen op!