Onze werkwijze voor opdrachtgevers

Als aanbieder van opdrachten is het fijn om te weten hoe WIBA IT te werk gaat met de verwerking van de opdrachten. Als eerste is het belangrijk om te weten dat WIBA IT werkt met externe IT-specialisten. Omdat we niet verbonden zijn aan een beperking in het aantal
specialisten, zijn er vrijwel op elk gesprek meerdere kandidaten op en is de keuze vaak ruim. Daarnaast heeft WIBA IT in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd zodat er voor elke opdracht een perfecte kandidaat is. Het netwerk van WIBA IT bestaat uit de meest
uiteenlopende specialisten en valt er voor elke fase in het Software Development Life Cycle (SDLC) een specialist vinden. In deze cyclus kan er een specialist geregeld worden voor alle fases, van planning tot de uiteindelijke inzet van een IT-systeem. Het netwerk is groot, maar de kern van vaste medewerkers is klein. Dit garandeert het persoonlijke contact met u als opdrachtgever en de specialisten. Dit resulteert in korte communicatielijnen en een vlotte schakelingen tussen alle partijen.
Om een goede voorselectie te kunnen maken zal de vraag achter de vraag achterhaald moeten worden. In veel gevallen is een profielomschrijving  niet voldoende. Daarom gaat de verantwoordelijke recruiter of accountmanager (telefonisch) in gesprek met de inhurende manager. Wanneer dit duidelijk is begint de zoektocht voor de recruiters. De aanvraag wordt uitgezet in ons netwerk van duizenden freelancers en honderden gespecialiseerde leveranciers. Daarnaast gebruiken de recruiters het eigen netwerk.

Nadat er voldoende kandidaten geworven zijn, wordt er een selectie gemaakt en gaan de kandidaten de tweede fase in. In deze fase bepalen we welke kandidaten voorgesteld worden. Alle voorgestelde kandidaten zijn geïnterviewd door de accountmanager en/of de recruiter. We zijn natuurlijk benieuwd naar wat de kandidaat kan maar ook wie hij/zij is. In de aanbieding zal naast het cv ook overige belangrijke details omschreven zijn. Denk hierbij aan de beschikbaarheid, het uurtarief en eventuele belangrijke wensen van de kandidaat.

Bij de intakegesprekken zijn we graag (indien mogelijk) aanwezig. Dit ter begeleiding van de kandidaat, het monitoren van het proces en het verbeteren van de toekomstige selectie voor (soortgelijke) aanvragen. Bij een positief besluit kan WIBA IT de contractafhandeling op zich nemen. De overeenkomsten die we bij WIBA IT gebruiken, voldoen aan de laatste wet en regelgeving. Als erkend Bovib lid (Brancheorganisatie voor intermediairs & brokers) kan WIBA IT tijdig inspelen op toekomstige wetswijzigingen. Zo kan een specialist zorgeloos ingehuurd worden.

De toegevoegde waarde van onze dienstverlening heeft zich meerdere keren bewezen. Dit heeft geleid tot mooie referenties gegeven door gewaardeerde kandidaten en opdrachtgevers. Deze referenties kunt u terugvinden op Ratecard.
Heeft u capaciteit tekort of bent u op zoek naar externe expertise en wilt u weten wat WIBA IT voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via deze pagina! Daarnaast kunt u ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws door ons te volgen op Twitter, Facebook en LinkedIn!