◄ Terug naar het overzicht

De kracht van een goede intermediair

ZZP’er en benieuwd naar de kracht van een IT intermediair of een detacheerder? WIBA IT is verkozen tot ZZP bemiddelaar van het jaar op het gebied van detachering (IT), waardoor we grote waarde toevoegen voor de bij ons aangesloten zelfstandigen. Benieuwd naar die waardevolle elementen, zodat u daar ook zelf van kunt profiteren? De kracht van en intermediair voor ZZP’ers blijkt uit een groot netwerk en ervaring met sales, een meer stevige positie tijdens onderhandelingen, het overnemen van de aansprakelijkheidsverzekering en een kortere betalingstermijn.

Groot netwerk en ervaring met sales

ZZP’ers lopen tegen verschillende uitdagingen aan, waarbij de kracht van een intermediair of een detacheerder goed van toepassing komt. Met name ‘gedwongen’ ZZP’ers hebben over het algemeen nog geen groot netwerk of slagen er niet goed in dit op te bouwen. Een intermediair heeft dat netwerk wel en beschikt bovendien over een uitgebreide ervaring met sales. Dat maakt het gemakkelijker om nieuwe opdrachten en projecten binnen te halen, die ze ZZP’er vervolgens vanuit zijn of haar expertise in kan vullen. Een ZZP’er loopt tegen een grote uitdaging aan, terwijl het van de intermediair juist een grote kracht is.

Onderhandelingen door de IT intermediair

Bovendien heeft een intermediair of detacheerder uitgebreide ervaring met het voeren van onderhandelingen, zowel over de tarieven als bijvoorbeeld de verantwoordelijkheden binnen een project. Een ZZP’er is veelal afhankelijk van enkele opdrachtgevers en komt gemakkelijk met de rug tegen de muur te staan, de intermediair vormt een grotere speler en kan daardoor een groter gewicht in de schaal leggen. De kracht van de intermediair helpt de ZZP’er op die manier tot een eerlijk tarief of goede afspraken over de verantwoordelijkheden te komen.

Aansprakelijkheidsverzekering en betalingstermijn

Tenslotte kan de intermediair de aansprakelijkheidsverzekering van de ZZP’er overnemen, een grote kostenpost voor een zelfstandige. Binnen diverse sectoren vragen opdrachtgevers haast standaard om een dergelijke verzekering, waardoor ZZP’ers de kracht van de intermediair op dit gebied goed kunnen gebruiken. Bovendien zorgt de detacheerder voor een korte betalingstermijn, waardoor de ZZP’er na het afleveren van het werk vlot op een vergoeding voor de gedane inzet kan rekenen.
De intermediair levert wat dat betreft een aantal belangrijke krachten, die de ZZP’er mondiger en slagvaardiger kunnen maken. We zorgen bij WIBA IT voor een maximaal ondersteunende kracht en stellen alles in het werk om ook volgend jaar weer als ZZP bemiddelaar van het jaar uit de bus te komen.