◄ Terug naar het overzicht

Welke kansen gelden er voor ZZP’ers?

Aan de slag als ZZP’er of vanuit loondienst werken aan een bestaan als zelfstandige? Zelfstandigen zonder personeel hebben niet altijd een even goede naam. Dat is echter onterecht, aangezien er met de juiste aanpak tal van kansen liggen. We zetten een aantal handige tips voor ZZP’ers op een rij. Als IT detacheerder van het jaar weten we als WIBA IT als geen ander wat er komt kijken bij een succesvol bestaan als ZZP’er, informatie die we graag met je delen.

Handige tips voor ZZP’ers

Wist je dat het als ZZP’er mogelijk is om een subsidie te ontvangen voor je opleiding? Sinds kort zijn de subsidies uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) ook beschikbaar voor zelfstandigen, zelfs wanneer je niet bent aangesloten bij een brancheorganisatie. Dat betekent dat je een tegemoetkoming ontvangt in de kosten voor je opleiding en ontwikkeling, om je kennis op te bouwen, op peil te houden of te verbreden.

Ben je eenmaal aan de slag als ZZP’er? Zorg er dan voor dat je bij de belangrijkste klant zoveel mogelijk omzet maakt. Uit onderzoek van Panteia/EIM blijkt dat ZZP’ers gemiddeld 33% omzet maken bij hun belangrijkste opdrachtgever. Probeer bij die klant dus extra diensten aan te bieden of opdrachten af te nemen, u bent er al binnen waardoor het contact gemakkelijker verloopt.

Presenteer bij nieuwe klanten altijd de toegevoegde waarde die u zal leveren. De opdrachtgever huurt u als ZZP’er niet in om u van een mooi inkomen te voorzien, hij wil hier zelf beter van worden. Spreek altijd in termen van toegevoegde waarde en laat zien dat uw inzet er uiteindelijk toe zal leiden dat uw klant er beter van wordt.

Probeer tenslotte samen te werken met andere ZZP’ers. Als zelfstandige kunt u niet alles alleen, het is verstandig om u te specialiseren en met anderen samen te werken. Zorg er echter wel voor dat de samenwerking meer positiviteit oplevert dan problemen met zich meebrengt. Klikt het onderling niet? Durf er dan ook een punt achter te zetten om optimaal gebruik te maken van je kansen als ZZP’er.

Hulp van de IT-detacheerder van het jaar

Kun je wel wat hulp gebruiken als ZZP’er, bijvoorbeeld omdat je het lastig vindt nieuwe opdrachtgevers te vinden? We zijn je daar als IT detacheerder van het jaar graag mee van dienst. We beschikken bij Wiba IT over een uitgebreid netwerk en de kracht om je als ZZP’er op een overtuigende manier in de markt te zetten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

 

Bovib