◄ Terug naar het overzicht

De Carerix Roadshow

Gister was het zover. De Carerix Roadshow van 2016! WIBA IT was uitgenodigd om deel te nemen aan de Roadshow en greep deze kans met beide handen aan.
 

Wat is Carerix?

Carerix is een softwaresysteem van het gelijknamige bedrijf dat zich volledig focust op “Cloud Based Recruiting”. Dit houdt in dat er geen externe software gedownload hoeft te worden en dus alle informatie overal beschikbaar is voor de eindgebruiker. Uiteindelijk moet dit ervoor zorgen dat men sneller en efficiënter kan opereren.
 

De roadshow

De roadshow vond plaats in Amersfoort bij de Rijtuigenloods. De loods maakt onderdeel uit van de Wagenwerkplaats, een industrieel spoorcomplex waar vanaf 1900 decennialang rijtuigen van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij (HIJSM) en de NS onderhouden werden. Het terrein staat vol met kroonjuwelen van de industriële revolutie in Nederland, allemaal van de hand van de beroemde architect Dirk Margadant.

Tijdens het congres stond het softwaresysteem centraal. Het focuspunt van de dag was hoe je het systeem kon inzetten voor meerdere doeleinden. Zowel voor Sales en Management als voor Marketing en Recruitment.
 

De opening

Als eerst kwam de keynote aan bod. Het onderwerp van deze keynote was Mind-Matchen. Jan Reinder, illusionist van beroep, was hier verantwoordelijk voor. Als illusionist heeft Jan de vaardigheden om jou als persoon dingen te laten zien, doen en voelen die je niet voor mogelijk hield. Dit was een bijzondere ervaring.
Na Jan kwam er een andere spreker, Arco Westbroek, Product Owner bij Carerix, het podium op. Hij vertelde hoe belangrijk het was om de juiste match te vinden tussen klant en sollicitant op technisch vlak. Hierin speelt Carerix natuurlijk een grote rol.
 

Verschillende sessies

Na de opening kon men kiezen om sessies (lezingen) bij te wonen die waren gericht op de software van Carerix, maar ook op randzaken van de Recruitmentbranche. Vanuit deze sessies zijn handige tips en tricks naar voren gekomen die de werkzaamheden bij WIBA IT een stuk efficiënter zullen maken.

Een belangrijk en hedendaags onderwerp op het congres was Wet DBA. Ook hier werd een sessie voor georganiseerd en deze zaal zat dan ook goed vol. Dat dit onderwerp belangrijk was kon je merken aan de borrel die plaatsvond na de sessies. Veel organisaties zijn er druk mee bezig en dat hoorde je overal op de vloer terugkomen.
 

Terugblik

Terugkijkend op het evenement is het een zeer geslaagde dag geweest. Er is veel inspiratie op gedaan om de dienstverlening van WIBA IT in de toekomst nog beter te maken. Dát is namelijk waar wij naar streven!

Carerix_Roadshow